Ecologisch Tuinenpark De Driehoek

www.driehoektuin.nl

De Driehoek is gelegen in Tuindorpoost, een driehoekig stuk land tussen de spoorlijnen achter het zorgcentrum Tuindorp Oost. De ingang tot het tuinenpark is in de bocht van de Winklerlaan.
Heeft u zin in tuinieren, groente eten uit eigen tuin of genieten van uw eigen bloemen. Dan is een volkstuin misschien iets voor u.Logo de Driehoek

De Driehoek is een ecologisch tuinenpark, dat wil zeggen dat natuurvriendelijk tuinieren de regel is. Genieten van rust en van de natuur is een doelstelling op ons park. Dat wil zeggen dat er geen speeltuintje is, geen bingo-avonden e.d. Wat is er dan wel? Verschillende activiteiten op natuurgebied. Er is een vogelwerkgroep, een snoei- en plukgroep van de oude appel- en perenrassen langs de sloot; er worden cursussen en lezingen georganiseerd en er is een ontdektocht speciaal voor kinderen. Om een tuin op ons park te krijgen wordt men lid van onze Vereniging Ecologisch Tuinenpark De Driehoek. De tuinders moeten dus de doelstellingen en regels van de vereniging onderschrijven. Wij hopen en verwachten dat de tuinders meedraaien in werkgroepjes, cursussen en andere activiteiten. Het verenigingsgevoel is belangrijk.
In de folder kunt u meer lezen over het Ecologisch Tuinenpark De Driehoek.

De praktische gegevens:
De gemiddelde oppervlakte van een tuin is 280 m2. De kosten van een tuin in 2010 bedragen 265 Euro. Daarbij komt nog 10 Euro contributie voor de vereniging. Op de meeste tuinen staat een huisje. Dat is eigendom van de tuinder en moet dus worden overgenomen door de nieuwe huurder. De prijzen zijn afhankelijk van de staat van het huisje en verschillen daarom sterk. Er is een mogelijkheid het huisje (collectief) te verzekeren. Er zijn per jaar 5 algemene werkdagen, waarvan er 3 verplicht zijn. Bij nalatigheid wordt een boete geheven van 25 Euro per keer (maximaal 75 Euro dus). De tuinder is vrij om een moes- of een siertuin aan te leggen. De tuin moet wel goed onderhouden worden. Daarom is er een tuincommissie die drie maal per jaar rapporteert aan het bestuur.
Bij aanvang wordt een borgsom gevraagd van 300 Euro. Dit geld krijgt u terug bij vertrek als u tenminste de tuin netjes oplevert. U moet de tuin onderhouden tot de overdracht aan de nieuwe tuinder.
Alle tuinders hebben een sleutel van het toegangshek. Ook voor deze sleutel wordt een borg gevraagd van 15 Euro. Dit bedrag krijgt u terug wanneer u bij vertrek van het tuinenpark de sleutel inlevert.

Het onderhouden van een volkstuin kost aardig wat tijd. Als u die heeft en geÔnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden. U doet dat met het aanmeldingsformulier. Daarop geeft u uw gegevens op en een indicatie hoeveel u voor een huisje zou willen betalen. Als u de 7 Euro inschrijfgeld heeft betaald wordt u uitgenodigd voor een toelatingsgesprek. Op dit moment is er een wachtlijst. Als er tuinen vrijkomen worden de mensen op de wachtlijst benaderd. Tuinders op het park die intern willen verhuizen hebben voorrang. Hoe lang het duurt voordat u een tuin kunt huren is moeilijk van te voren te zeggen. Overname van een tuin moet altijd lopen via het bestuur. Als u tot overeenstemming gekomen bent over de tuin wordt een voorlopig huurcontract opgemaakt waarin de financiŽle zaken geregeld worden. Wanneer u aan de financiŽle verplichtingen heeft voldaan, krijgt u een definitieve overeenkomst.

Downloads: